Relatietherapie: wat is het?

De vraag naar relatietherapie Arnhem neemt voortdurend toe, en het lijkt erop dat stellen daar de laatste jaren het meest behoefte aan hebben. Het is altijd belangrijk om jezelf een kans te geven, als er niets goed gaat in het koppel. Dus een therapeut raadplegen voor relatietherapie lijkt de juiste weg te zijn. Een koppeltherapie helpt immers om een communicatiemiddel tussen de partners op te zetten. Het maakt het mogelijk beter naar elkaar te luisteren en opnieuw de dialoog aan te gaan. Naarmate de tijd verstrijkt, helpt het om meer aandacht te hebben voor de intieme verwachtingen van de partner en om de verborgen behoeften van de partner beter te begrijpen.

Wanneer en waarom aan relatietherapie beginnen?

Het is raadzaam een therapeut te raadplegen zodra het lijden en de misverstanden in de relatie beginnen, in het algemeen zodra men zich slecht voelt. Het koppel ondervindt soms problemen die de relatie in gevaar brengen: afname van het verlangen, gebrek aan communicatie, ontrouw en regelmatige conflicten. Dit is het moment om te beginnen met een koppel therapie. Je kunt echter ook met relatietherapie beginnen als er geen sprake is van onenigheid in jouw relatie. Therapie is altijd gunstig voor het koppel, het is zelfs heel gezond, omdat je zo vanaf het begin met een goede basis leert communiceren.

Hoe werkt relatietherapie?

Relatietherapie vindt plaats in een sessie van ongeveer anderhalf uur, waarin de partners een rollenspel spelen. Het principe van dit spel is eenvoudig: elke partner moet de plaats van de ander innemen om de visie die zijn partner van zichzelf heeft, te verwezenlijken. De andere methode bestaat eruit alle problemen van het koppel op te schrijven en ze tijdens de sessie te bespreken. Het doel van deze sessies is de partners in staat te stellen hun problemen en frustraties uit te leggen om hen te helpen de impact ervan op het koppel te begrijpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *