Waarom gezinstherapie?

Therapie is het geheel van maatregelen dat een therapeut toepast op een patiënt met een gezondheidsprobleem, met als doel zijn of haar symptomen te voorkomen, te verlichten of te minimaliseren, en hem of haar te helpen beter te worden. Gezinstherapie beschouwt de gedrags- en psychologische problemen van het gezinslid als een symptoom van het disfunctioneren van het gezin. Gezinstherapie Eindhoven houdt daarom in dat alle gezinsleden meedoen en dat het gezin wordt behandeld.

Stromingen gezinstherapie

Het is van essentieel belang op te merken dat er vandaag de dag verschillende stromingen zijn in de gezinstherapie, waaronder:

  • Systemische gezinstherapie (SFT): deze therapie is erop gericht de emotionele en verbale interacties van het gezin te decoderen.
  • Psychoanalytische gezinstherapie (PFT): is een therapie die hoofdzakelijk verbaal is gecentreerd op de psychoanalytische theorie van het gezin.
  • Cognitieve en gedragsmatige gezinstherapie.

Het doel van een gezinstherapie kennen

Gezinstherapie Eindhoven richt zich op het opsporen van de bron van disfunctionele relaties bij broers en zussen of ouders. De therapeut decodeert de manier waarop familieleden met elkaar communiceren. Het doel van gezinstherapie is een manier te vinden om deze moeilijkheden te overwinnen. De therapeut is er om je door dit proces te begeleiden en te steunen.

Hoe werkt gezinstherapie?

Tijdens de eerste sessie kunnen de deelnemers uitleggen waarom zij daar zijn, nadat zij zich hebben voorgesteld. Pas dan zal de therapeut de leden uitnodigen om hun vorderingen en ervaringen te delen. In het algemeen structureert de therapeut de gezinstherapiesessie en bepaalt hij de aard van de te onderzoeken problemen.

Hoe werkt Gezinstherapie Eindhoven?

Gezinstherapie Eindhoven sessies vinden twee tot drie keer per maand plaats met een therapeut gedurende gemiddeld een jaar (het kan langer duren als de therapie psychoanalytisch geïnspireerd is). Gezinstherapie Eindhoven sessies kunnen echter ook worden uitgevoerd door meerdere therapeuten: een primaire en een secundaire. De hoofdtherapeut voert het gesprek, terwijl de tweede therapeut assisteert en de uitwisselingen observeert door notities te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *