Waaruit bestaat sportfysiotherapie?

Sporten heeft veel voordelen voor de gezondheid van mannen en vrouwen. Het is een manier om ziektes als diabetes en kanker te voorkomen. Om deze reden is in de geneeskunde één tak volledig gewijd aan het beoefenen van sport. Dit is de sport fysiotherapie Hoogvliet. Waaruit bestaat het en wat kost het? We zullen er in deze tekst nader op ingaan.

Wat is sportfysiotherapie?

Simpel gezegd, sportfysiotherapie is een tak binnen de geneeskunde waarbij de verwondingen van een persoon tijdens de sport worden behandeld. De situaties die vaak worden behandeld in de sportfysiotherapie zijn: verstuikingen, peesontstekingen, breuken, ontwrichtingen, analyse van hardlopen, gevolgd door hersenschudding. Daarnaast is deze behandeling ook bedoeld voor mensen die aan een sportieve activiteit willen beginnen maar last hebben van gezondheidsproblemen zoals: astma, angina pectoris, hoge bloeddruk.

Hoe sportfysiotherapie werkt

Allereerst is fysiotherapie gebaseerd op de specificiteit van sport. De behandeling van jouw fysiotherapeut wordt daarom aangepast aan de sport die je beoefent. Hij zal dan de tijd nemen om jouw houding te observeren en analyseren en eventuele beperkingen op te sporen die kunnen worden verbeterd. Aan de andere kant omvat fysiotherapie manuele technieken en een aangepast oefenprogramma, dat wekelijks wordt uitgevoerd.

Hoe werkt een sessie fysiotherapie?

Je moet eerst een gezondheidsvragenlijst invullen, zodat de fysiotherapeut zich beter kan richten op jouw moeilijkheidsgraad en jouw doelen. Als je klaar bent, kun je de dokter ontmoeten. Hij zal je vragen stellen over jouw blessure en je sport. Hij zal dan jouw fysieke capaciteiten beoordelen door je te vragen enkele bewegingen uit te voeren die verband houden met jouw sport. De laatste stap van de sessie is het toepassen van een blessurespecifieke behandeling, advies en oefenprogramma.

Kosten van sportfysiotherapiebehandeling

De kosten van een sessie sportfysiotherapie bedragen $ 85 voor een beoordeling of een behandeling. Een sportfysiotherapeut staat voor u klaar om u te ondersteunen bij een betere sportbeoefening. Aarzel niet om hem een ​​teken te geven als dat nodig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *