Wat is bio-informatietherapie?

Bio informatie therapie is voornamelijk een behandeling die wordt gebruikt om het vermogen van het immuunsysteem van het lichaam van een persoon om infectieziekten te bestrijden, te herstellen. Bio informatie therapie is ook bekend als bio therapie en wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende soorten kanker of andere soortgelijke aandoeningen.

Hoe werkt bio-informatie therapie?

Bio informatie therapie is een soort behandeling waarbij delen van het natuurlijke immuunsysteem van iemands lichaam worden gebruikt om verschillende ziekten te behandelen. Het beschermt het lichaam ook tegen bijwerkingen die verband houden met bepaalde behandelingen.

Biologische responsmodificatoren zijn voornamelijk de stoffen die worden gebruikt in bio-informatie therapie. Het menselijk lichaam is in staat om deze stoffen maar in kleine hoeveelheden aan te maken, tegen de ziekten. Met het gebruik van de meest recente laboratoriumtechnieken zijn wetenschappers er echter in geslaagd grotere hoeveelheden biologische responsmodificatoren te produceren voor gebruik bij de behandeling van artritis, de ziekte van Crohn en kanker. Bio-informatie therapie richt zich op bepaalde moleculen op kankercellen om die cellen te vernietigen. Of het kan zich richten op die eiwitten die deze kankercellen helpen groeien.

Voorbeelden van bio-informatie therapie

De meest voorkomende vorm van bio-informatie therapie voor verschillende kankers en andere dergelijke aandoeningen zijn monoklonale antilichamen. Deze antilichamen zijn in het laboratorium geproduceerde stoffen die bepaalde eiwitten aanvallen. Rituximab, alemtuzumab en ipilimumab zijn enkele van de voorbeelden van monoklonale antilichamen. Bio informatie therapie wordt beschouwd als het belangrijkste onderzoeksgebied bij de behandeling van kanker.

Wat zijn de bijwerkingen van bio informatie therapie?

Er zijn zeker bijwerkingen van bio-informatie therapie die afhangen van het soort behandeling. Deze bijwerkingen zijn koorts, spierpijn, zwakte, misselijkheid en diarree. De meeste van deze bijwerkingen duren niet lang en eindigen met de voltooiing van de behandeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.