Zoek je hulp bij meditatie in Den Haag?

Woon jij in Den Haag en zou je wel graag wat meer in het hier en nu leven? Dan zou je begeleiding kunnen zoeken met betrekking tot meditatie Den Haag. Aangezien dit een grote stad is moet het niet moeilijk zijn iemand te vinden die je de fijne kneepjes van het mediteren kan aanleren. Je kunt bijvoorbeeld een cursus mindfulness doen, want in zo’n cursus wordt natuurlijk direct ingegaan op de technieken van het mediteren. Wil je liever enkel de focus op dat mediteren en leren hoe je helemaal kunt ontspannen in het moment? Dan kun je natuurlijk ook aanmelden voor een cursus meditatie in Den Haag waarbij je in groepsverband gaat leren mediteren.

Meditatie in Den Haag onder begeleiding

Veel mensen die net beginnen met mediteren vinden het ontzettend lastig. Ze worden constant afgeleid en hun gedachten racen overal naartoe. Als dat bij jou ook het geval is dan is zo’n cursus meditatie in Den Haag zeker aan te raden. Bij dit soort cursussen ga je eerst heel ontspannen zitten of liggen, waarna de cursusleider je allerlei dingen vertelt over meditatie. Daarna ga je je concentreren op je ademhaling en aan de hand van de stem van de begeleider dieper in het moment zakken. Je probeert om alle zorgen los te laten, en aan niets anders te denken dan het huidige moment. Of je nu meditatie in Den Haag volgt of in een andere stad, dit is moeilijker dan het lijkt. Het is dan ook belangrijk dat je niet oordeelt over je eigen gedachten.

Wees helemaal in het moment

Op het moment dat je opmerkt dat je gedachten afdwalen en je overal op focust behalve op je ademhaling is het goed om jezelf die ruimte te geven. Je bént namelijk niet je gedachten, je hébt gedachten, en dat is helemaal oké. Als je (evt. onder begeleiding) veel oefent wordt je er vanzelf beter in en kun je het beter loslaten, of je nu meditatie in Den Haag leert of elders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.